Balanceer speelgoed helpt je kind leren en ontwikkelen

Balanceer speelgoed helpt je kind leren en ontwikkelen

17 september 2020 Uit Door Redactie

Als kinderen jong zijn, moeten ze nog veel leren. De motoriek ontwikkelt zich nog en coördinatie en balans moeten ze ook nog trainen. Je kunt ze daarbij een handje helpen door balanceer speelgoed aan te schaffen. Dit kun je aanschaffen voor thuis maar het is ook uitermate geschikt voor schoolpleinen of speelkamers. 

Wat is balanceer speelgoed?

Balanceer speelgoed komt in verschillende vormen. Soms zijn het een soort kunststof stenen waar de kinderen overheen kunnen stappen of springen. Ook een wiebeltol of balk om overheen te lopen kan ze helpen deze vaardigheden verder te ontwikkelen. Met deze producten kunnen kinderen hun evenwicht, balans, grove motoriek, stabiliteit en coördinatie verbeteren. Met behulp van de stapstenen, balanceer parcoursen of een evenwichtsspel kunnen vele soorten evenwichtsoefeningen en motorische vaardigheden worden getraind.

grote lego blokken

Speelgoed met een doel

Natuurlijk kun je een kind allerlei soorten speelgoed geven om ze gelukkig te houden. Het is echter een gemiste kans als je ze niet ook speelgoed geeft waar ze iets mee kunnen leren of een deel van zichzelf kunnen ontwikkelen. Je kunt het balanceer speelgoed ook afwisselen met ander speelgoed dat bijvoorbeeld weer gericht is op kleurherkenning of taalontwikkeling. Kinderen vinden leren door middel van een spel namelijk pas echt leuk. 

Vallen en opstaan

Met name de balans speelsets die een kind stappen laten zetten, zijn erg populair. De stapstenen helpen je kind te leren hoe ze in balans moeten blijven en dat is een heel handige vaardigheid om snel te ontwikkelen. Je kind zal letterlijk leren door middel van vallen en opstaan.