Een nieuw bed met matras? Kies de afmetingen nauwkeurig!

Een nieuw bed met matras? Kies de afmetingen nauwkeurig!

23 november 2020 0 Door Redactie

Een matras gaat gemiddeld ongeveer tien jaar mee en de constructie van het bed, tja, die kan bij een goede behandeling zelfs vele tientallen jaren meegaat. Als je toch eens een nieuw bed gaat kopen, dan is de kans groot dat je je van vooraf aan moet verdiepen in dit onderwerp. Nu valt er natuurlijk van alles te kiezen wat dit betreft, maar laten we eerst even het belangrijkste benoemen: de afmetingen die het bed moet hebben. Een bed moet namelijk ten eerste goed in de slaapkamer in kwestie passen en genoeg ruimte bieden aan de gebruiker(s) ervan. Een bed met een matras 140 x 220 behoort in dit kader tot de populairste afmetingen. Sowieso wordt een breedte van 140 centimeter vaak gekozen. De lengte van 220 centimeter weliswaar minder vaak, maar voor mensen die langer dan 180 centimeter zijn, is deze bedlengte toch echt aan te raden. 

matras 140 x 220

Door wie worden twijfelaars met name gebruikt?

Nog even terugkomend op die breedte van 140 centimeter: bedden met deze breedte worden dikwijls twijfelaars genoemd. Ze zijn namelijk wat groot voor één persoon, maar voor twee mensen zijn ze weer aan de kleine kant. Lees hieronder voor wie dit type bedden met name interessant zijn:

• Families met veel kinderen die in een bescheiden woning wonen. Zij gebruiken een twijfelaar als slaapplaats voor twee personen.

• Koppels die samen in een klein huis wonen.

• Alleenstaanden die genoeg ruimte hebben voor het plaatsen van een bed dat voor één persoon uiterst comfortabel is.