Origineel kinderspeelgoed

Origineel kinderspeelgoed

6 september 2020 Uit Door Redactie

We zijn allemaal kind geweest en we weten maar al te goed hoe leuk het is om lekker te spelen met leuk speelgoed. Maar op een gegeven moment raak je dezelfde blokken of die ene Barbie pop ook wel een keer zat. Ook voor de ontwikkeling voor je kind is het belangrijk om ze met verschillend speelgoed te laten spelen. Verschillende kleuren en vormen zijn belangrijk. En al dat speelgoed hoeft echt niet zo duur te zijn. Tegenwoordig heb je heel veel leuke dingen voor maar een klein prijsje!

Een eigen boerderij

Veel kinderen vinden dieren leuk en gaan graag naar een boerderij of dierentuin. Maar hoe leuk is het dan als je de diertjes naar huis kan halen? Wel in miniatuur vorm natuurlijk. Bij Schleich farm world heb je een ruim assortiment aan allerlei diertjes. Denk hierbij aan koeien, paarden, ezels, geiten, schapen, ganzen, varkens en honden. Schleich paarden heb je in verschillende kleuren en vormen. Als je al aardig wat diertjes bij elkaar hebt verzameld kan je ook gaan kijken naar de gebouwen. Hiermee kun je jouw eigen boerderij helemaal compleet maken.

Rollenspellen

Zodra kinderen (rond de leeftijd van 2 jaar) steeds meer beginnen te ontdekken is het leuk om ze rollenspellen te laten spelen. Ik denk in de eerste plaats aan een keukentje met toebehoren, maar ook een poppenhuis, een winkeltje of een werkbank zullen het goed doen. Vroeger was het keukentje en de pop enkel weggelegd voor meisjes en de werkbank voor stoere jongens. Probeer zeker genderneutraal te denken in deze kwestie. Waarom zou een jongen niet voor een pop kunnen zorgen? En misschien is je dochter wel geïnteresseerd in techniek?

Muziekinstrumenten

Hier denk je misschien niet gelijk aan als je aan speelgoed voor jonge kinderen denkt maar het is wel zo leuk. Ook wat muziek betreft geldt de regel: voor elke leeftijd! Want ook mama en papa houden waarschijnlijk wel van een streepje muziek? Wanneer een peuter zijn fijne motoriek aan het ontwikkelen is, doen muziekinstrumenten het super goed. Wat dacht je van een kleine trommel? Of een leuke xylofoon?

Buitenspeelgoed

En zodra je kind wat ouder wordt is het leuk om buitenspeelgoed te geven. Denk hierbij aan een kleine fiets met zijwieltjes, een leuke step of misschien wel een op afstand bestuurbaar autootje. Zodra je kind in de buitenlucht is en zich kan vermaken met leuk speelgoed kan je eigenlijk al niet meer fout! En ook voor de ontwikkeling en de gezondheid van je kind is het goed.