Tips voor het versieren van je Kerstboom

Tips voor het versieren van je Kerstboom

20 oktober 2020 Uit Door Redactie

De één heeft er een hekel aan en de ander begint er het liefst in de zomer al mee: het versieren van de Kerstboom. Het is toch iets wat bij de feestdagen hoort en wat je woonkamer een gezellige sfeer geeft. Je kunt een échte Kerstboom aanschaffen of jaarlijks een neppe Kerstboom van zolder halen. Welke boom je ook kiest, het is natuurlijk belangrijk dat je deze leuk optuigt. Maar hoe doe je dit op een goede manier en zonder stress? Je leest het hier!

Kerstboom neerzetten

Begin in ieder geval met het neerzetten van de Kerstboom op een goede plek. Zorg ervoor dat de boom niet in de weg staat en dat eventuele huisdieren niet makkelijk de boom kunnen omgooien. Vaak zetten mensen de Kerstboom daarom ook in een hoek in een kamer, zodat het niet in de weg staat. Zorg er ook voor dat de Kerstboom stevig staat en niet makkelijk kan wankelen of om kan vallen. Hiervoor heb je speciale standaarden en potten.

Lampjes

Het blijft altijd een gevecht: de lampjes in de boom. Toch is het belangrijk dat je deze goed in de boom hangt, vóórdat je de Kerstballen erin doet. Voordat je het snoer in de boom hangt, is het goed om even te controleren of alle lampjes het nog doen. Als alle lampjes aangaan kun je het snoer voorzichtig van boven naar bedeneden om de boom wikkelen. Verdeel de lampjes een beetje over de takken voor een speels effect.

Kerstversiering

Nu komt het leukste gedeelte! Het pimpen van de boom met versiering. Dit kunnen slingers zijn, Kerstballen en een piek. Hang eerst de slingers in de boom en zorg ervoor dat deze niet teveel op de lichtjes hangen. Hierna kun je alle lege plekken opvullen met ballen. Wissel grote ballen af met kleine en hang hier en daar een andere kleur tussen. Als laatste plaats je de piek op de top én leg je er een Kerstcadeau onder!