Waarom de Wii?

Waarom de Wii?

29 november 2020 0 Door Redactie

Is er waarde in een Nintendo Wii kopen? De Nintendo Wii is nog steeds een belangrijk stukje historie. Als je een echte Nintendo liefhebber bent kan je deze niet missen.

Meesterlijk Metroid

Voor Metroid fans is de Wii een gouden periode waar veel spellen uitkwamen voor de serie. Niet verrassend aangezien de beweging die je maakt met de controller zich goed leent met hou Samus zich beweegt. De uitgestrekte kanonarm volgt dezelfde beweging als de Wii controller. Geen enkel platform heeft zoveel Metroid Games ervoor. Toegegeven, een daarvan is de trilogie bundel, maar dat maakt het ook meteen mooi. Als je veel Metroid wilt spelen dan is de Wii een uitstekende keuze. Vergeet ook niet dat Metroid Prime 3: Corruption alleen op de Wii kan.

Zeker Zelda

Hier minder een vetpot, vooral Skyward Sword valt hier op. Maar Twilight Princess is wel ontworpen met oog op de Wii. Als je dit stukje historie wilt meepakken laat de Wii je niet onbemiddeld.

Super Mario

Hier merk je voor het eerst de twee richtingen. Aan de ene kant hebben de handheld fans hier iets waar ze zich in kunnen vinden met de 2D speelstijl. Maar vooral de Mario Sunshine fans kunnen hun hart ophalen bij de Wii. Met Super Mario Galaxy en Super Mario Galaxy 2 is er genoeg 3D Mario op deze console.

Dedicated Wii spellen

Daarnaast zijn er een aantal spellen die tegen het randje zitten van wat Nintendo meestal doet. Zo denk ik meteen aan Red Steel en Mad World als spellen die je niet zo snel ziet op Nintendo platforms. Deze klassiekers hebben sindsdien geen plekje meer kunnen vinden, en zijn een interessant inkijkje in een Nintendo wat zich op een kruising bevond. Gingen ze mee met de mainstream consoles, of behielden ze hun eigen identiteit? Nintendo fans kunnen het via dit ervaren.

Gewoon lekker bewegen

Naast die klassiekers is de Wii natuurlijk op zijn best als je lekker kan bewegen. Wii Sports en Wii Sports Resort zijn perfecte voorbeelden van spellen die gewoon relaxed zijn om te spelen. Gewoon lekker een balletje slaan of een bowlingbal rollen. Als je gestrest bent is dat een goede manier om tot rust te komen. Voor mij werkt dit altijd wonderen, daarom heb ik hem gehouden. Daarnaast heb je Wii Play en Vis Spellen. Wii Play vind ik vaak nog relaxter dan Sports, maar resort heeft een prettige continue omgeving. De vis spellen zijn mijn guilty pleasure, ik heb er zelfs een plastic opzetstuk voor.