Zo communiceer je met je baby

Zo communiceer je met je baby

12 november 2020 0 Door Redactie

De meeste baby’s kunnen niet praten, dat weten we allemaal. Toch is het wel degelijk mogelijk om met je baby te kunnen communiceren. Dit doe je doormiddel van baby gebaren. Zo leer je jouw baby beter begrijpen en de baby leert jou zo steeds sneller te begrijpen. Zo kunnen jullie dingen aan elkaar duidelijk maken.

In dit artikel vind je alles over baby gebaren. lees je mee?

Zo werkt het

Eigenlijk is het heel simpel je maakt gebaren wanneer je communiceert met jouw kleine. Als je dit consistent doet pikt je baby het snel op. Je doet het eigenlijk op de alledaagse momenten bijvoorbeeld wanneer je gaat verschonen, wassen, eten, wandelen, zwemmen noem het maar op. Maar ook wanneer jullie samen aan het spelen zijn of wanneer jij aan het koken bent. Het is wel belangrijk dat je dezelfde gebaren herhaalt zodat er patroon in komt. Je zal merken dat de baby dit ook gaat doen en dat er ook bij het kind een patroon in zal ontstaan. Het leuke is dat je snel zult merken dat een baby slim genoeg is om jou dingen zonder woorden duidelijk te maken. Bijvoorbeeld dat de baby helemaal geen zin heeft in een groente prakje.

Vanaf hoe oud

Je kunt er eigenlijk vrijwel meteen mee beginnen. Hoe eerder hoe beter. Als je vroeg begint met baby gebaren, zal de baby het ook vroeg oppakken. En dat is natuurlijk wat je wil.

Wil je tot slot meer weten over baby gebaren of heb je een prangende vraag? Neem dan snel even een kijkje op: www.zeghetmetjehandjes.nl. Heel veel succes en plezier gewenst!