Zomertips voor baby’s

Nog maar een paar weken en het is weer alweer zomer. Heerlijk genieten met je kindje. Lekkere wandelingen maken en de hele dag frisse lucht opsnuiven in de tuin of misschien wel op het strand. Echt heet zomerweer kan lastig zijn. Niet alleen voor onszelf maar zeker ook voor je kindje. Wat doe je hem of haar aan? en hoe zorg je dat jouw baby zo comfortabel mogelijk de hitte doorkomt?

Ideale slaapkamertemperatuur

De ideale slaapkamertemperatuur voor een kind is 18 a 19 graden. Helaas loopt de temperatuur tijdens een hittegolf soms zeer hoog op in de slaapkamer. Het kan in elk geval helpen door gordijnen tijdig dicht te doen tegen de zon of de rolluiken laten zakken. Probeer wel ergens in de kamer frisse lucht binnen te laten door een raampje open te zetten. Een ventilator kun je gebruiken om de kamer wat op te frissen, maar alleen als het kindje zich niet op dat moment in de slaapkamer bevindt. 

Pyjama aan of juist niet?

Hoe kleed je jouw kindje om comfortabel de nacht door te komen? Babykleding jongen bestellen bij www.hippemensjes.nl is een goed begin, natuurlijk is er voor meisjes ook meer dan genoeg te verkrijgen. Inbakeren is in de zomer uit den boze. Hiermee doe je meer kwaad dan goed. Door je baby in te bakeren kan de warmte geen kant op waardoor de baby alleen maar meer gaat transpireren. Katoenen babykleding is ideaal. Een schoon katoenen rompertje is op zich voldoende tijdens een warme periode. Katoen heeft de eigenschap dat het warmte en transpiratie goed doorlaat zodat je kindje het niet te warm krijgt. Een katoenen lakentje of een katoenen zomerslaapzak is ook handig. Wanneer je in plaats van wegwerpluiers gebruik maakt van katoenen luiers scheelt dat ook een hoop.

Lekker naar buiten

Wanneer het prachtig weer is wil je uiteraard lekker naar buiten met je kindje. Zorg dat de ergste hitte voorbij is voor je gaat wandelen en kleed je kindje aan met katoenen kleding in lichte kleuren. Kindermerkkleding kopen bij www.hippemensjes.nl is superhandig. Hier vind je alles voor een lange warme zomer. van leuke shirts tot korte broekjes en accessoires als zonnehoedjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *