Zwanger? Hier moet je rekening mee houden

Hoera! Je bent zwanger. Of moet ik zeggen: Jullie zijn zwanger. Een hele mooie tijd, maar ook een tijd waarin veel geregeld moet worden. Zit jij in de eerste 14 weken? Dan kan het maar zo zijn dat je flink misselijk bent en helemaal niet bezig wilt zijn met de randzaken. Toch is het verstandig om deze puntjes even te lezen!

Gastouder of kinderopvang

Ik zie je raar opkijken. Huh, ik ben pas net zwanger! Dat klopt, maar toch is het belangrijk op alvast te gaan kijken naar kinderopvang. Waarom? Je zult merken dat de kinderopvang vaak al volledig gevuld zit en er zelfs al kinderen op de wachtrij staan. Zoek jij een kinderopvang in Enschede? Of zoek jij er één in Nijverdal? Dat maakt natuurlijk al een enorm verschil. Heb je vragen over kinderopvang? Neem dan eens contact op met Columbus Junior.

Cadeau’s die je gaat krijgen

Het is slim om een online lijstje met wensen aan te maken. Je zult anders merken dat je erg veel van hetzelfde gaat krijgen. Daarnaast heb jij geen idee hoe groot jouw kindje zal zijn. De meeste mensen willen toch iets geven wat direct gedragen kan worden en komen daarom vaak met maatje 50/52 aan. Is jouw kleine man/vrouw bij de geboorte al groter? Dan heb je hier dus helaas niets aan.

De naam

Begin op tijd met het verzinnen van namen. Je zult merken dat in de loop van de tijd veel namen gaan afvallen. Toch niet leuk genoeg, een gekke herinnering aan een anders persoon of zelfs iemand in de buurt die net die naam gekregen heeft. Maak een shortlist en laat deze namen rustig op je inwerken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *